Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Štiavnica organizuje jarné upratovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Ako ďalej radnica uvádza, v týchto dňoch budú v častiach mesta šachta Zigmund, Šobov, Budovateľská, J. A. Komenského a J. K. Hella rozmiestnené kontajnery na zber objemného komunálneho odpadu.

Banská Štiavnica 3. apríla (TASR) - V Banskej Štiavnici sa od piatka 5. apríla do pondelka 8. apríla uskutoční jarný zber objemného odpadu. Radnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Ako ďalej uvádza, v týchto dňoch budú v častiach mesta šachta Zigmund, Šobov, Budovateľská, J. A. Komenského a J. K. Hella rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery na zber objemného komunálneho odpadu.

Samospráva v tejto súvislosti upozorňuje obyvateľov, aby do pristavených kontajnerov vyhadzovali výlučne objemný odpad, čo je komunálny odpad, ktorý pre svoje rozmery a hmotnosť nie je možné umiestniť do štandardných zberných nádob.

"Do veľkokapacitných kontajnerov nepatria druhotné suroviny, nebezpečný odpad a elektroodpad, biologicky rozložiteľný komunálny odpad a ani stavebný odpad," uvádza mesto s tým, že tieto druhy odpadov je možné priniesť na zberný dvor.