Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Avizovaná beseda kandidátov na predsedu BBSK bude v októbri

Ilustračná snímka Foto: TASR/Branislav Caban

Čas, strávený čakaním na avizovanú diskusiu, môžu záujemcovia využiť inak - v septembri začína divadelná sezóna v Bábkovom divadle na Rázcestí.

Banská Bystrica 22. augusta (TASR) - Avizovaná diskusia kandidátov na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorá sa mala v Bábkovom divadle na Rázcestí (BDnR) v Banskej Bystrici uskutočniť 5. septembra, sa presúva na október. TASR o tom informovala dramaturgička BDnR Monika Tatarková.

Prvým predstavením v novej divadelnej sezóne 2017/2018 budú 17. septembra o 16.00 h Indiánske rozprávky z cyklu Rozprávková geografia. O týždeň 24. septembra o 16.00 h uvedie BDnR ďalšie predstavenie z tohto cyklu - Židovské rozprávky. Na konci mesiaca v piatok 29. septembra o 17.00 h bude v divadle prvá premiéra sezóny - Nádherný utorok - rozprávkový príbeh o tom, čo všetko sa môže stať, keď sa stratí jedna handrová bábika. Hru napísala česká autorka Daisy Mrázková.

Pre dospelých sú v septembri pripravené dve inscenácie: Mocad(r)ámy - autentické príbehy o živote v ženskej koži (26. septembra o 19.00 h) a Variácie lásky - dramatizácie diel B. S. Timravy a E. M. Šoltésovej (27. septembra o 19.00 h).