Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystrickí cestári sa snažia priblížiť svoju prácu i najmenším

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Deti z víťazných škôlok čaká 25. apríla Cestársky deň, počas ktorého sa prevezú na cestárskych vozidlách, sypači alebo traktore a môžu sa tešiť aj na skákací hrad alebo vláčik.

Banská Bystrica 2. apríla (TASR) - S cieľom priblížiť aj najmenším deťom prácu cestárov a techniku, ktorá sa používa pri údržbe komunikácií, vyhlásila Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) súťaž pre všetky materské školy (MŠ) v Banskej Bystrici o najkrajší obrázok cestárskej techniky. Trvala vyše dvoch mesiacov, zúčastnilo sa na nej 12 škôlok, ktoré doručili na adresu krajských cestárov 107 diel malých umelcov. TASR o tom v utorok informovala manažérka pre komunikáciu BBRSC Martina Straková.

"Deti s pedagógmi použili rozmanité techniky, obrazy mali rôzne veľkosti aj farebnú škálu. Do výberu víťaza sme zapojili verejnosť prostredníctvom hlasovania na sociálnych sieťach. Z každej MŠ bol vybraný najkrajší obrázok cestárskej techniky a vo finálnom hlasovaní tak z 12 obrázkov verejnosť i porota vybrali víťaza," uviedla Straková s tým, že o prvenstvo súperili tri škôlky s najvyšším počtom hlasov, a preto sa ich rozhodli odmeniť všetky.

Deti z víťazných škôlok čaká 25. apríla Cestársky deň, počas ktorého sa prevezú na cestárskych vozidlách, sypači alebo traktore a môžu sa tešiť aj na skákací hrad alebo vláčik.

"Súťaž mala taký úspech, že do budúcnosti plánujeme podobné akcie opakovať a realizovať v širšom rozsahu. Zámerom bolo predovšetkým priblížiť aj tým najmenším cestárske 'remeslo' a techniku. Tento rok pre nich chystáme 2. júna v našom areáli Rozprávkový deň detí, ktorý mal vlani takisto veľký úspech," konštatoval predseda predstavenstva BBRSC Martin Turčan.