Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Brezno je zelenšie, pribudlo 170 stromov a pestrá kvetinová výzdoba

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tohtoročnou novinkou sú iné tvary záhonov, druhy kvetov či nová skalka pred zastávkou nákupného centra.

Brezno 3. júla (TASR) – Horehronská metropola Brezno je opäť o čosi zelenšia. Mesto tam v uplynulých dňoch vysadilo 170 listnatých stromov, kde im v tom nebránili inžinierske siete a spestrilo tiež kvetinovú výzdobu v centre. Informoval o tom brezniansky magistrát.

Podľa architektky mesta Barbory Halásovej zohľadnili dĺžku života, rastové a vzhľadové vlastnosti, veľkosť, tvar, textúru, farbu a premenlivosť v čase. Z ekologického hľadiska vybrali stromy vhodné do mestského prostredia. Stromy - agát biely, javor horský a červený, drieň obyčajný, jabloň okrasná, magnólia, pagaštan pleťový, hrab obyčajný a dub červený spríjemnia život ľuďom v lokalitách ako napríklad Štvrť Ladislava Novomeského, Nábrežie dukelských hrdinov, sídlisko Mazorníkovo a ulice Cintorínska, Nálepkova a Hronská či dopravné ihrisko.

Technické služby Brezno zasa skrášlili mesto kvetinovou výzdobou. Ako uviedol ich riaditeľ Lukáš Jeremiáš, tohtoročnou novinkou sú iné tvary záhonov, druhy kvetov či nová skalka pred zastávkou nákupného centra.