Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Banskobystrický kraj

Stredné Pohronie predstaví nová brožúra, chcú ju vydať do konca roka

Rieka Hron, ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Propagačná brožúra by mala podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Gron Jany Tencerovej slúžiť najmä turistom, aby spoznali náš región a členské obce a podniky.

Nová Baňa 13. júla (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Gron plánuje vydať propagačnú brožúru o jej členoch a o atraktivitách na území regiónu. Na tento účel získala dotáciu z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR vo výške približne 9600 eur.

Brožúru chcú vydať do konca roka, zahŕňať by mala aj mapovú časť a profesionálne fotografie. "Brožúra by potom mala byť dostupná u všetkých našich členoch, či už v obciach alebo Informačnom centre v Novej Bani, kde máme kanceláriu. Slúžiť by mala najmä turistom, aby spoznali náš región a členské obce a podniky," priblížila výkonná riaditeľka OOCR Región Gron Jana Tencerová.

OOCR Región Gron združuje mestá, obce a ostatné subjekty stredného Pohronia. V súčasnosti má viac ako 20 členov, medzi ktorými sú obce, ale aj stredné školy, podnikateľské subjekty či občianske združenia. Úlohou organizácie je spoločne prezentovať atraktivity v území, ponuku svojich členov a informovať o aktuálnom dianí. Názov Gron je odvodený od historického pomenovania rieky Hron.