Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Haliči obvinili dôchodcu, ktorý úmyselne plynom ohrozil dom

Ilustračné foto Foto: TASR

Muža po skutku umiestnili na psychiatrickom oddelení a naďalej zostáva hospitalizovaný v nemocnici v Lučenci. Za skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Halič 21. januára (TASR) - Zo zločinu všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci obvinili policajti 63-ročného Jána z obce Halič v okrese Lučenec.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, v rodinnom dome v obci Halič v sobotu 18. januára v kuchyni úmyselne odpojil plynovú hadicu od sporáka a nechal do miestnosti voľne unikať plyn, čím došlo k explózii.
Obvinený Ján ešte pred odpojením plynovej hadice vo vedľajšej miestnosti zakúril v krbe.

"Okolo 14.30 h došlo k explózii v kuchyni a v obývačke domu a tiež k požiaru. Nebol ohrozený len samotný dom, kde k výbuchu došlo, ale tiež aj susedné domy. Ich spoločná hodnota presahuje sumu 133-tisíc eur. V dôsledku výbuchu a požiaru sa poškodila strecha domu, vnútorné zariadenie vrátane okien a vstupných dverí do domu, došlo aj k poškodeniu stien hlavne na chodbe, v detskej izbe, obývačke a v kuchyni. Vlastníkovi domu vznikla škoda odhadnutá na 90-tisíc eur. Došlo k poškodeniu aj dvoch, v tom čase pred domom stojacich vozidiel a rovnako došlo k poškodeniu oproti stojaceho rodinného domu," informovala Faltániová.

Muža po skutku umiestnili na psychiatrickom oddelení a naďalej zostáva hospitalizovaný v nemocnici v Lučenci. Za skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.