Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Festival Udvart prinesie hudbu, umenie, kultúru i kreatívne programy

Na ilustračnej snímke výhľad na mesto z Fiľakovského hradu. V popredí opravená Bekekova bašta. Foto: TASR - Ján Siman

Podujatie vo Fiľakove láka ľudí nielen kvalitnými koncertmi, ale aj tvorivými dielňami, zameranými na historickú fotografiu, výtvarné umenie či capoeiru.

Fiľakovo 3. júla (TASR) – Hudobné koncerty, umenie, kultúru i kreatívne programy ponúkne návštevníkom letný festival Udvart, ktorý sa koná v dňoch 7. až 9. júla na dvore Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove v okrese Lučenec. TASR o podujatí informovala Andrea Illés Kósik, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska, ktoré podujatie organizuje spolu s Hradným múzeom Fiľakovo.

Festival láka ľudí nielen kvalitnými koncertmi, ale aj tvorivými dielňami, zameranými na historickú fotografiu, výtvarné umenie či capoeiru. K dispozícii bude i perkusionistický workshop, kováčska dielňa, večerné kino alebo programy pre deti,“ priblížila Illés Kósik a dodala, že garantom podujatia je herečka Vica Kerekes.

Medzi ďalšie lákadlá festivalu podľa riaditeľky patria remeselné pivá, stolný futbal či lezecká stena. „Spomínané aktivity však ešte stále tvoria iba zlomok programu festivalu,“ zakončila Illés Kósik s tým, že viac informácií nájdu záujemcovia na oficiálnej internetovej stránke festivalu.