Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

O 30.000 eur z participatívneho rozpočtu sa uchádza 18 projektov

Ilustračná fotografia, Banská Bystrica. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Banskobystričania po roku opäť svojimi hlasmi rozhodnú o rozdelení peňazí na projekty skvalitňovania a skrášlenia života v meste.

Banská Bystrica 18. marca(TASR) - Banskobystričania po roku opäť svojimi hlasmi rozhodnú o rozdelení 30.000 eur z participatívneho rozpočtu mesta na projekty, ktoré im skvalitnia a skrášlia život v meste pod Urpínom, alebo umožnia ešte viac sa venovať športovým aktivitám.

"Obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v Banskej Bystrici rozhodnú o tom, ktoré z 18 návrhov budú realizované z participatívneho rozpočtu. Hlasovanie potrvá v období od 23. marca až do 13. apríla," informoval TASR Miroslav Šimkovič, člen Koordinačnej rady participatívneho rozpočtu s tým, že hlasovací proces odštartujú na druhom diskusnom fóre 23. marca o 17.00 h vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici. Počas nasledujúcich 15 pracovných dní bude možné o návrhoch hlasovať už tradične do prenosnej schránky umiestnenej v klientskom centre magistrátu.

"Podľa štatútu môže participant prideliť svoj hlas maximálne štyrom návrhom. Jednému návrhu je možné prideliť maximálne jeden hlas," pripomenul Šimkovič.

Banskobystričania budú rozhodovať spomedzi 18 návrhov napríklad aj o projektoch pod názvami Aj dospelí potrebujú ihrisko, Banskobystrická olympiáda, Hokejový pohár stredných škôl v meste, Human Forum 2017, Komunitný STREET ART - revitalizácia fasády komunitného centra Fončorda, Obnova hrobky Andreja Sládkoviča, Relax zóna-oddychovo rekreačná a cyklozóna, Vtáčí spev v Banskej Bystrici či Záhradníčime na Uhlisku. Podrobné informácie o návrhoch sú zverejnené na webovej stránke participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica.