Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Ivan B. z okresu Pezinok mal vedome šíriť vírus HIV

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zároveň čelí 51-ročný Ivan B. spolu s 18-ročnou Vanessou P. z okresu Malacky aj obvineniu zo zločinu poškodenia zdravia.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Obvinený Ivan B. z okresu Pezinok mal vedome rozširovať vírus HIV. Za zločin ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. V júli tohto roka bol obvinený aj v prípade ohrozovania života a zdravia v zariadení pre seniorov na Heydukovej ulici v Bratislave. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Obvinený mal od roku 2016 až do mesiaca júl 2018 kontaktovať prostredníctvom internetového portálu rôzne osoby s cieľom sexuálneho styku za finančnú odplatu, pričom s týmito osobami následne vykonal na viacerých miestach v rámci Bratislavského kraja nechránený sexuálny styk," ozrejmil hovorca. Aj napriek povinnosti informovať o víruse HIV osoby, s ktorými mal sexuálny styk, tak neurobil. "Týmto konaním ich úmyselne vydal do nebezpečenstva nákazy vírusom ľudskej imunodeficiencie," doplnil Szeiff.

Zároveň čelí 51-ročný Ivan B. spolu s 18-ročnou Vanessou P. z okresu Malacky aj obvineniu zo zločinu poškodenia zdravia. V zariadení pre seniorov v Bratislave na Heydukovej ulici mali podávať rôzne lieky a liečivá jeho klientom, pričom nemali na takéto úkony odbornú spôsobilosť. Vyšetrovateľ kriminálnej polície po zaistení dostatočných dôkazov preto v júli 2018 vzniesol obvinenie voči obom osobám.