Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Zvolene sú tentoraz iba traja kandidáti na primátora

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

O 25 poslaneckých miest sa zaujíma celkom 109 občanov.

Zvolen 22. septembra (TASR) - Už skôr známe tri mená ostávajú bez konkurentov aj po polnočnej uzávierke na podávanie kandidátok na primátora do novembrových komunálnych volieb v meste Zvolen. So súčasným primátorom Miroslavom Kuseinom sa bude o priazeň voličov uchádzať aj poslankyňa mestského zastupiteľstva Lenka Balkovičová a bývalý kriminalista a spisovateľ Matej Snopko.

Kým Kuseina podporuje v jeho opätovnej snahe o primátorské kreslo 12 politických strán a hnutí, Balkovičová a Snopko kandidujú ako nezávislí.

Ako TASR povedala vedúca organizačného odboru na Mestskom úrade vo Zvolene Silvia Husáriková, o 25 poslaneckých miest sa zaujíma celkom 109 občanov. Záujem je tentoraz menší ako pred štyrmi rokmi, keďže v predchádzajúcich komunálnych voľbách zaregistrovali celkom 146 záujemcov. Kandidátov na poslancov podporuje aktuálne 20 politických strán, hnutí alebo koalícií, nezávislých kandidátov ide do volieb 18.

L. Balkovičová získala pred podaním svojej kandidátky na primátorku viac ako 3500 podpisov od občanov mesta, M. Snopka takto podporilo vyše 1800 ľudí.