Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Sliači sa zišli fanúšikovia letectva, organizátori očakávajú rekord

Na snímke diváci sledujú letovú ukážku najväčšieho dopravného lietadla sveta Airbus A380 počas Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF 2017 na Leteckej základni Sliač 26. augusta 2017. Foto: TASR/Branislav Račko

Na letecké dni sa predalo dvakrát viac lístkov ako vlani.

Sliač 26. augusta (TASR) - Tisícky zvedavých pohľadov dnes smerovalo na oblohu nad leteckou základňou Sliač, kde sa vo vzduchu verejnosti prezentovalo najväčšie dopravné lietadlo sveta Airbus A380 či americký strategický bombardér B-52. Tieto, ale aj ďalšie dynamické či statické ukážky môžu diváci vidieť na Medzinárodných leteckých dňoch (MLD) SIAF.

Organizátori podujatia, ktoré tento rok píše svoj siedmy ročník, očakávajú rekordnú návštevnosť. V predpredaji bolo podľa riaditeľa MLD SIAF 2017 Huberta Štoksu predaných dvojnásobne viac lístkov ako minulý rok. "Minulý rok leteckú základňu v sobotu navštívilo 68.000 ľudí, tohto roku by som bol rád, keby padol ten rekord 100.000 návštevníkov," uviedol pre TASR.



Podujatie sa vo svojom úvode nestretlo s väčšími problémami, motoristi prichádzajúci zo všetkých kútov Slovenska sa však museli vyzbrojiť trpezlivosťou. Zdržanie bolo na všetkých príjazdoch z rýchlostnej komunikácie. "Zatiaľ všetko funguje dobre, problém je s priepustnosťou ciest. Záujem o letecké dni je obrovský, je tu kopec návštevníkov, snažíme sa to zvládať. Stopercentná kontrola, ktorá musí byť na bránach, musí byť dodržaná," zhodnotil Štoksa.

Akrobatická skupina Al Fursan


Počas dvoch dní bude vo vzduchu a na statických ukážkach na zemi vyše 100 lietadiel z 15 krajín sveta. Okrem pestrého letového programu nechýba na leteckých dňoch ani bohatá ponuka atrakcií a služieb pre všetky skupiny a vekové kategórie.