Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Cieľom Furmansko-remeselníckeho dňa v Lučenci je propagácia tradícií

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/František Iván

Hlavnou časťou podujatia sú furmanské preteky s ťažnými koňmi v štyroch disciplínach.

Lučenec 24. apríla (TASR) – Propagácia poľnohospodárstva a prezentácia tradičných slovenských remesiel je hlavným zámerom 3. ročníka Furmansko-remeselníckeho dňa, ktorý sa uskutoční v sobotu 29. apríla od 9.00 v areáli Školského hospodárstva v Lučenci-Ľadove. TASR informovala Danica Prepelicová zo Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy v Lučenci, ktorá podujatie organizuje v spolupráci s Asociáciou furmanov Slovenska.

"Program bude podobný ako v predchádzajúcich dvoch ročníkoch, keďže aktivity sa nám osvedčili. Viac sa však zameriame na edukačný charakter a deti tak uvidia väčšie množstvo zvierat. Oproti vlaňajšku sa tiež vo väčšej miere zameriame na kynológiu a príde aj viac remeselníkov, ktorí budú mať svoje vlastné stanovište," priblížila Prepelicová.

Hlavnou časťou podujatia sú furmanské preteky s ťažnými koňmi v štyroch disciplínach. Pre návštevníkov budú pripravené i ukážky strihania oviec a podkúvania koní, jazda na koni či koči, bezplatné kynologické poradenstvo a výstava poľnohospodárskych strojov. O kultúrny program sa postará folklórny súbor Haličan.