Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Nová krytá plaváreň v Lučenci má stáť 3 mil. eur, mesto si vezme úver

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Príslušný investičný zámer a financovanie z úverových zdrojov schválili poslanci lučeneckého mestského zastupiteľstva na svojom ostatnom, júnovom zasadnutí.

Lučenec 21. júna (TASR) – Nová krytá plaváreň v Lučenci by mala byť postavená do konca budúceho roka za predpokladanú cenu tri milióny eur. Príslušný investičný zámer a financovanie z úverových zdrojov schválili poslanci lučeneckého mestského zastupiteľstva na svojom ostatnom, júnovom zasadnutí.

„Vypisujeme verejné obstarávanie a budeme čakať na ponuky za tých podmienok, ktoré sme si stanovili. Všetci chceme, aby bola plaváreň v roku 2019 otvorená,“ uviedla po rokovaní primátorka Alexandra Pivková.

Nová plaváreň by mala stáť v areáli letného kúpaliska. Podľa dôvodovej správy pre poslancov bude jej základom plavecký a malý bazén. Nebude chýbať ani wellness časť s parnou a suchou saunou, ako aj priestor na ochladzovanie. „Plaváreň musí byť vhodná pre usporiadanie letných táborov školopovinných detí, domácich súťaží, prípadne aj na poskytnutie do prenájmu pre externé podujatia,“ dodáva sa v dôvodovej správe.

Pôvodnú krytú plaváreň samospráva Lučenca zatvorila v roku 2015, dôvodom bol jej havarijný stav. Podľa vedenia mesta rekonštrukcia nebola ekonomicky výhodná, rozhodlo sa preto o výstavbe novej.