Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Lyžiarska sezóna na Chopku začala, pripravených je niekoľko podujatí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Aj napriek nie príliš priaznivému počasiu sa podarilo zasnežiť a upraviť časť zjazdoviek a od 1. decembra môžu prví lyžiari a snowboardisti odštartovať sezónu.

Chopok/Bystrá 1. decembra (TASR) - Slovenská a česká hymna v podaní Horehronských chlopov a detského speváckeho zboru Domino pri príležitosti 100. výročia vzniku Československa otvorila v piatok 30. novembra novú lyžiarsku sezónu na Chopku, v nízkotatranskom stredisku Jasná. Stredisko otvorilo zimnú sezónu ako prvé na Slovensku. Tohtoročná zima bude na jeho svahoch dejiskom viacerých medzinárodných podujatí.

„Aj napriek nie príliš priaznivému počasiu sa podarilo zasnežiť a upraviť časť zjazdoviek a od 1. decembra môžu prví lyžiari a snowboardisti odštartovať sezónu. Intenzívne naďalej zasnežujeme a na budúci víkend predpokladáme otvoriť aj ďalšie zjazdovky ako Turistická na severe a na juhu cez Predné Dereše, Kosodrevinu do Krupovej,“ uviedol riaditeľ strediska Jasná Nízke Tatry Matej Hulej.

V obci Bystrá na južnej strane Chopku návštevníkov čaká nové informačno-turistické centrum TIC Horehronie v typickej drevenici, plnej regionálnych produktov, remeselných výrobkov, netradičných suvenírov či mliečnych produktov z Horehronia.

"Počas celého decembra si v TIC Horehronie v Bystrej budú môcť návštevníci otvoriť ručne robený adventný kalendár, v ktorom ich čaká každý deň nové prekvapenie. Pri nákupe nad 20 eur získajú originálny vianočný darček z Horehronia,“ uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

V sobotu 22. decembra sa uskutoční oslava druhých narodenín najmladšej lanovky v Krupovej s netradičnou tortou a bubnovou šou na snehu. Sezóna 2019 bude jubilejná aj pre najstaršiu lanovku Von Roll na južnej strane Chopku. V múzeu priamo na svahu v časti Kosodrevina oslávi totiž 70 rokov od vzniku.

V areáli lyžiarskeho strediska Ski Centrum Mýto v stredu 26. decembra čaká návštevníkov Štefanská zábava alebo Krojovka na snehu a nový amfiteáter v Bystrej otvorí svoje brány v piatok 28. decembra pre prvé Horehronské remeselné trhy, kde budú pripravené regionálne pulty a bohatý program.

Nasledujúcu sobotu 29. decembra bude horúco v areáli lyžiarskeho strediska Ski Resort Tále. Happy Ski Day prinesie zábavu pre malých i veľkých. Chýbať nebude ľudová hudba, animátori, súťaže, detské kino či sladké palacinky a grilované špeciality. Zábava vyvrcholí večer koncertom skupiny Tip Top Band v reštaurácii Stodola.