Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Mestské dane v Krupine sa nemenia, poplatok za odpad je roky rovnaký

Radoslav Vazan Foto: Krupina.sk

Asi najväčšou mestskou investičnou akciou na budúci rok bude výstavba športovej haly.

Krupina 10. decembra (TASR) - Komunálne dane v Krupine sa na budúci rok nezmenia. O ročnú mieru inflácie, čo aktuálne znamená 1,4 %, sa tak ako každý rok zvýšia len dane z nehnuteľností. Výnimku má iba najvyššia mestská daň, ktorou je ostatná podnikateľská činnosť. Pri nej tarifa ostáva rovnaká. TASR to po rokovaní mestského zastupiteľstva (už v novom zložení) povedal primátor Radoslav Vazan.

"Čo sa týka poplatku za odvoz odpadu, ten máme už roky nemenný a tak tomu bude aj na budúci rok," uviedol. Sadzba na obyvateľa je od roku 2006 na úrovni 20 eur. Mesto tak dotuje ročne túto položku asi 70.000 eur.

Rozpočet na budúci rok, ktorý budú poslanci schvaľovať popoludní, je podľa primátora nastavený tak, aby pokryl tie najdôležitejšie priority mesta. "Podstatnú časť finančných prostriedkov viažeme na spolufinancovanie projektov z Európskej únie a hlavne na prípravu nových projektov. Chceme napríklad pokračovať v obnove miestnych komunikácií, k prioritám ale patrí aj školstvo a niektoré rozvojové programy," zdôraznil.

Asi najväčšou mestskou investičnou akciou na budúci rok bude výstavba športovej haly. Premena zastaranej telocvične základnej školy na multifunkčný športový stánok za asi 900.000 eur, by sa mala udiať do jedného roka. "Aktuálne už beží súťaž na dodávateľa stavby," pripomenul Vazan.

Dôležitá však bude aj obnova materskej školy a finančné prostriedky by chceli hľadať aj na projekt rekonštrukcie Múzea A. Sládkoviča. "Pripravujeme sa ale aj na budovanie cyklotrás a vnútroblokov sídlisk," pripomenul.