Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Mikulášske plávanie si vo vodnej nádrži užila asi stovka otužilcov

Mikulášske zimné plávanie na Motyčkách. Foto: TASR/Dušan Hein

Vodná nádrž Motyčky je miestom aj každoročného vianočného štefanského plávania, kde sa otužilci naštartujú nielen po fyzickej, ale i psychickej stránke do nového roka.

Motyčky 9. decembra (TASR) – Mikulášske zimné plávanie na Motyčkách pod Donovalmi si v nedeľu užilo okolo stovky otužilcov z klubov Slovenské ľadové medvede Banská Bystrica-Zvolen, Turčianske nanuky, Ľadové medvede spod Zobora či Belanské ľadové medvede.

"Ráno jemne snežilo, teplota vzduchu bola okolo jedného stupňa nad nulou a voda mala do štyroch stupňov," informoval za domácich organizátorov na sociálnej sieti Miroslav Kapusta. Po plávaní v ľadovej vode sa otužilci občerstvili guľášom a zohriali na mikulášskom posedení v banskobystrickej reštaurácii a podľa Kapustu bolo veselo.

Vodná nádrž Motyčky je miestom aj ich každoročného vianočného "štefanského" plávania, kde sa otužilci naštartujú nielen po fyzickej, ale i psychickej stránke do nového roka. Ako tvrdia, v ľadovej vode nechávajú všetky stresy, trápenia a zlé nálady.