Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Banskobystrický kraj

Na poľovnícke Dni sv. Huberta zavítalo v prvý deň takmer 5000 ľudí

Na archívnej snímke slávnostný ceremoniál počas Dní Svätého Huberta v areáli Kaštieľa Svätý Anton Foto: TASR Branislav Račko

Tohtoročný 28. ročník slávností, rovnako ako v sobotu, ponúkne bohatý program i v nedeľu či už na nádvorí kaštieľa, v priľahlom parku, alebo v sýpke, kde je výstava Úspešní slovenskí jeleniari.

Svätý Anton 1. septembra (TASR) – Takmer 5000 návštevníkov zavítalo v sobotu na celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta do Svätého Antona. V nedeľu (2.9.) pokračujú Svätohubertovskou omšou, ktorá je poďakovaním Stvoriteľovi.

Oslavy poľovníkov ozvláštnili v tomto roku Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov. Ako pre TASR v sobotu uviedla Jana Slaná z Múzea vo Svätom Antone, medzi jednotlivcami bol najúspešnejší francúzsky vábič, na druhom mieste skončil maďarský a na treťom český účastník majstrovstiev. Slováci mali úspech v kategórii skupín, kde obsadili tretiu priečku. Na podujatie boli prihlásené delegácie z 13 krajín.

Tohtoročný 28. ročník slávností, rovnako ako v sobotu, ponúkne bohatý program i v nedeľu či už na nádvorí kaštieľa, v priľahlom parku, alebo v sýpke, kde je výstava Úspešní slovenskí jeleniari. Na priateľskom stretnutí poľovníkov i nepoľovníkov z celého Slovenska a zahraničia nebudú chýbať ukážky poľovníckej kynológie, sokoliarstva, atraktívneho rybolovu či streľby z lukov a historických kuší.