Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Osobnosti slovenského exilu I. Kružliakovi išli blahoželať aj rodáci

Imrich Kružliak Foto: Web

Kružliak sa v Detve - meste pod Poľanou - narodil presne pred 100 rokmi.

Detva 8. decembra (TASR) - Poprednej osobnosti slovenského povojnového exilu Imrichovi Kružliakovi odovzdajú dnes v Mníchove zástupcovia mesta Detva vecný dar a blahoprajný list.

"Primátor mesta Detva Ján Šufliarsky odovzdá pánovi Kružliakovi blahoželanie rodákov osobne po slávnostnej akadémii na počesť jeho 100. narodenín," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková.

Slávnostný akt usporiada Slovensko-nemecký kultúrny klub pod záštitou generálnej konzulky SR v Mníchove Veroniky Lombardini. "Primátor je pozvaný pri tejto príležitosti aj na oslavy 40. výročia založenia Slovensko-nemeckého kultúrneho klubu," dodala hovorkyňa.

"S úctou a vďakou si na Vás - nášho rodáka a čestného občana mesta Detva spomíname pri tomto Vašom vzácnom jubileu. Tešíme sa, že ste sa dožili požehnaného veku a Pán Boh Vám doprial osláviť toto krásne 100-ročné jubileum.

Celý Váš život bol naplnený neúnavnou činorodou prácou. Vaše celoživotné dielo národného dejateľa v prospech vlasti, dielo literáta, novinára, esejistu, spojené so životnou múdrosťou a poznaním, je pre nás a rovnako aj pre budúce generácie tým najvzácnejším darom a povzbudením.

Vážime si, že ani čas, ktorý ste strávili v slovenskom exile, ani vzdialenosť Vášho druhého domova, nepretrhli citové puto s rodným krajom a milovaným Slovenskom,"
uvádza sa v blahoprajnom liste mesta Detva.