Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Otvoria nový chodník v Hornej Lehote s legendárnym slovenským upírom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Príbehy o upírovi rozpovedia samotné postavy z legendy v podaní ochotníkov z Divadelného súboru Jána Chalupku mesta Brezno, ktorí návštevníkov prevedú i chodníkom.

Horná Lehota 17. augusta (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie v spolupráci so svojím členom obcou Horná Lehota a s podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) oživuje legendu o prvom a jedinom slovenskom upírovi Prdimuchovi. V piatok o 19.00 h otvorí brány nového upírskeho chodníka v nízkotatranskej dedinke Horná Lehota.

"Malí i veľkí návštevníci sa môžu tešiť na Upírsku svetú noc, kde zažijú upírske maľovanie na tvár, spoločný sprievod po stopách upíra Prdimuchu, strašidelnú ohnivú vatru, upírsku diskotéku, predstaví sa Escape room Čarodejnice a každého čaká upírsky čarovný nápoj," hovorí výkonná riaditeľka OOCR Petra Ridzoňová Hlásniková.

"Príbehy o upírovi rozpovedia samotné postavy z legendy v podaní ochotníkov z Divadelného súboru Jána Chalupku mesta Brezno, ktorí návštevníkov prevedú i chodníkom. Upírska noc sa začne návštevou pamätnej izby rodáka Sama Chalupku, odkiaľ sa vydáme okolo dedinky Horná Lehota na upírsky chodník s dĺžkou asi 1,5 kilometra," priblížila Kristína Šajgalíková, marketingová manažérka OOCR.

"V minulom roku sme sa vydali spolu s OOCR Región Horehronie na potulky obcou Horná Lehota s cieľom prezentovania zaujímavostí a prepojenia obce s hlavným dejiskom cestovného ruchu na Horehroní – rekreačnou oblasťou Tále a Krpáčovo. Nadchla nás pritom legenda o upírovi, a tak sa začali prípravy na samotné podujatie," ozrejmil celý projekt starosta obce Vladimír Bušniak.