Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia nevylučuje, že útok v Brezne súvisí s nedávnou vraždou

Ilustračné foto. Foto: PZ SR - KR Trenčín

K napadnutiu došlo priamo na ulici, včera krátko po 11:00 h.

Brezno 8. júna (TASR) – Policajti v piatok zadržali dvoch mužov podozrivých z útoku na 36-ročného muža v Brezne. Nie je podľa nich vylúčené, že bitka súvisí s vraždou spred pár dní, ku ktorej došlo v tomto meste v areáli bývalých kasární.

"Polícia dokumentuje prípad, kde 51-ročný muž fyzicky napadol 36-ročného muža z Brezna. K napadnutiu došlo priamo na ulici v piatok krátko po 11:00 h. Nie je vylúčené, že tento skutok môže súvisieť s vraždou spred troch dní," informovala banskobystrická polícia na sociálnej sieti.

Polícia po vykonaní prvotných procesných úkonov zistila skutočnosti, na základe ktorých prevzal vec vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Ide o podozrenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Z tohto skutku sú podozriví dvaja muži z Brezna, ktorých polícia zadržala bezprostredne po jeho spáchaní.

Ako v sobotu popoludní informovala na sociálnej sieti, vyšetrovateľka zadržaných mužov obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. Na obvinených bude spracovaný podnet na ich vzatie do vyšetrovacej väzby.