Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia vyšetruje poškodenie plynovodu v Lučenci

Ilustračné foto. Foto: TASR

V dôsledku výkopových prác vykonávaných popod vozovku bola poškodená plastová rúra plynovodu a nastal únik doposiaľ nezisteného množstva plynu.

Lučenec 17. mája (TASR) – Lučenecká polícia vyšetruje poškodenie plynovodu, ku ktorému došlo v stredu 16. mája okolo 16.30 h na Zvolenskej ceste v Lučenci. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, v dôsledku výkopových prác vykonávaných popod vozovku bola poškodená plastová rúra plynovodu a nastal únik doposiaľ nezisteného množstva plynu.

"Došlo aj k poškodeniu vozovky a chodníka, ako aj k prerušeniu dodávky zemného plynu do presne nezisteného počtu bytových a nebytových jednotiek nachádzajúcich sa na uliciach Partizánska, Svätoplukova, Mierová, Zvolenská a časť Podjavorinskej. Evakuácia osôb v tomto prípade potrebná nebola," konkretizovala hovorkyňa.

Polícia podľa jej slov vyšetruje prípad ako prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. "Škody, ktoré pri tejto udalosti vznikli, neboli doposiaľ vyčíslené," dodala.