Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Politik SaS a prorektor M. Klus je za nočné rokovania poslancov

Novozvolený poslanec Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, politológ a prorektor Univerzity Mateja Bela Martin Klus dnes krátko po zložení sľubu upriamil na seba pozornosť.

Banská Bystrica 12. decembra (TASR) – Novozvolený poslanec Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, politológ a prorektor Univerzity Mateja Bela Martin Klus dnes krátko po zložení sľubu upriamil na seba pozornosť. Ako jediný z poslancov hlasoval proti programu, ktorý schvaľovalo nové MsZ na svoje prvé pracovné rokovanie 27. januára.

"Občanom som sľúbil, že chcem priniesť rokovania MsZ bližšie k nim. Myslím si, že začiatok o 9.00 h je nesprávny. Budem navrhovať, aby sme začínali vždy o 16.00 h, aby občania mohli sledovať ďaleko aktívnejšie rokovania MsZ. To je jediný dôvod, prečo som hlasoval proti," reagoval pre TASR Klus.

Na poznámku, že zasadnutia zvyknú trvať celý deň a v prípade jeho návrhu, by poslanci museli rokovať v noci, odpovedal: "Nočné rokovania sa mi celkom páčia. V Bruseli sa osvedčili, je to vynikajúca taktika, ako donútiť poslancov, aby boli efektívnejší vo svojej práci."

Ako Klus dodal, nie je pravdou, že vstúpil do SaS. Ako odborník na zahraničnú politiku iba s touto stranou spolupracuje. V MsZ mieni pôsobiť stále ako nezávislý. "Mrzí ma, ak som sa tým niekoho dotkol, a ospravedlňujem sa."

Nové zloženie banskobystrického MsZ má viacero známych tvárí. V poslaneckých kreslách sedí režisérka a bojovníčka proti extrémizmu a korupcii Viera Dubačová (NEKA), psychiater Ludvik Nábělek (Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS), historik a riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev (Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS), prednostka okresného úradu Ľubica Laššáková (Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS), komunálny právnik Vladimír Pirošík (NEKA), pediater Svetozár Dluholucký (Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS), manažér Karol Konárik ml.(Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS) či historik Vladimír Sklenka (NEKA).