Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri predbiehaní dostal 17-ročný mladík šmyk. Stálo ho to život

K tragickej dopravnej nehode došlo vo štvrtok 12. januára 2017 medzi Rimavskou Sobotou a Rimavskými Janovcami. Na snímke zdemolované osobné vozidlo Lancia Lybra, ktoré sa po havárii nachádza mimo cesty. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Mladík šoféroval vozidlo aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia.

Rimavská Sobota 12. januára (TASR) – K tragickej dopravnej nehode došlo dnes medzi Rimavskou Sobotou a Rimavskými Janovcami. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, polícia dostala v ranných hodinách oznámenie o nehode na tiesňovú linku a po príchode na miesto našli jej príslušníci vozidlo Lancia Lybra mimo cesty.

Vo aute sa nachádzal 17-ročný mladík z Rimavskej Soboty. Mladý vodič už však nejavil známky života. Vozidlo bolo značne zdemolované, čo svedčí o tom, že havarovalo pravdepodobne vo vysokej rýchlosti,“ uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, podľa predbežných zistení z miesta dopravnej nehody 17-ročný vodič pri prechádzaní pravotočivou zákrutou dostal s vozidlom šmyk, v dôsledku čoho zišiel mimo cestu, kde sa auto pravdepodobne niekoľkokrát prevrátilo cez strechu. „Presnou príčinou vzniku dopravnej nehody sa budeme zaoberať v priebehu jej ďalšieho vyšetrovania, do ktorého sme prizvali aj znalca z odboru cestnej dopravy,“ priblížila Kováčiková.

Mladík podľa jej slov šoféroval vozidlo aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. „Prípadné požitie alkoholu bude zisťované pri súdnej pitve. V súvislosti s dopravnou nehodou sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ zakončila.