Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Radničné námestie v Lučenci je podľa mesta hotové, chýba len fontána

Stav Radničného námestia po jeho minuloročnej revitalizácii bol jednou z tém, ktorými sa zaoberali poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Lučenci na svojom poslednom zasadnutí. Na snímke z 5. júna 2018 je aktuálny stav námestia v Lučenci. Lučenec, 27. júna 2018. Foto: TASR/Branislav Caban

Radničné námestie a priestor za historickou radnicou na Ulici Dr. Herza samospráva revitalizovala vlani za zhruba 360.000 eur.

Lučenec 27. júna (TASR) – Stav Radničného námestia po jeho minuloročnej revitalizácii bol jednou z tém, ktorými sa zaoberali poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Lučenci na svojom poslednom zasadnutí. Na aktuálny stav námestia sa predstaviteľov mesta opýtal poslanec Slavomír Olšiak, podľa ktorého na tomto priestranstve ešte chýbajú niektoré prvky.

„Minulý rok sme schválili realizáciu spevnených plôch, dlažby, verejného osvetlenia, odvodnenie, priestorovú úpravu stien námestia, vodné osviežovače a mobiliár,“ vymenoval Olšiak a dodal, že posledné dva prvky na námestí stále chýbajú.

Ako mu odpovedal prednosta Mestského úradu Lučenec Igor Korniet, mobiliár je už na Radničnom námestí inštalovaný. „Sú to cortenové steny, ktoré budú postupne doplňované umeleckými dielami alebo artefaktmi. Jediná vec, ktorá ešte nie je doriešená a nebola tam ani zarátaná, je pitná fontána,“ podotkol Korniet, podľa ktorého samospráva rieši s pamiatkarmi, aký materiál a štýl fontány bude na námestí použitý.

Radničné námestie a priestor za historickou radnicou na Ulici Dr. Herza samospráva revitalizovala vlani za zhruba 360.000 eur. Súčasťou revitalizácie boli terénne úpravy a výsadba zelene, veľkoplošná maľba na stene priľahlej budovy, vybudovanie oporných múrov, oplotení a zábradlí, ako aj nové osvetlenie či zhotovenie vodných prvkov vo forme jazierka a studne. Za radnicou zároveň vzniklo nové parkovisko s vyše 40 parkovacími miestami.