Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Stredoslovenské múzeum pozýva na valentínske tvorivé dielne

Tvorivá dielnička. Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stredoslovenskému múzeu na láske záleží.

Banská Bystrica 11. februára (TASR) - Sviatok sv. Valentína sa rozhodli pripomenúť aj v Stredoslovenskom múzeu. Pre rodiny s deťmi pripravili na nedeľu tvorivé dielne aj rozprávanie odborníka o význame vtáčích búdok a starostlivosti o mestské vtáctvo v zimnom období.

"V Thurzovom dome preveríme silu vašej lásky počas valentínskej tvorivej dielne s názvom Vypletané srdce. V nedeľu sa pripravíme na sviatok všetkých zaľúbených vlastnoručne zhotoveným darčekom pre ľudí nášmu srdcu blízkych s lektorkou Romankou," informovala Gabriela Benčová zo Stredoslovenského múzea.

V Tihányiovskom kaštieli bude prebiehať podujatie s názvom Vtáčie Valentínky. Imrich Kováč zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti o 10.00 h návštevníkom kaštieľa porozpráva o význame vtáčích búdok a o starostlivosti o mestské vtáctvo v zimnom období.

"V tvorivých dielňach si svoju zručnosť preveria malí remeselníci na rovnomennom workshope, kde spoločnými silami s lektorkami Lesankou a Dankou zhotovia Valentínske búdky pre dážďovníky zo sídliska Radvaň," dodala Benčová.