Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Obec Trnavá Hora zavádza pre ľudí email infokanál

Počítače Foto: TASR

Kým SMS infokanál je určený najmä na rýchle správy počas výnimočných či kalamitných situácií, email infokanál má ambíciu poskytnúť obyvateľom informácie formou dlhších správ.


Trnavá Hora 8. marca (TASR) - Pre zlepšenie informovanosti obyvateľov zavádza samospráva v obci Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom okrem SMS informovania, ktoré je už v slovenských mestách bežné, aj novinku, tzv. email infokanál.

Starosta Pavel Kravec uviedol, že kým SMS infokanál je určený najmä na rýchle správy počas výnimočných či kalamitných situácií, email infokanál má ambíciu poskytnúť obyvateľom informácie formou dlhších správ.

"Chceme takýmto spôsobom zasielať bohatšie informácie, pozvania, či informácie o tom, že vyšlo všeobecne záväzné nariadenie. Lebo ľudia veľakrát popri svojich starostiach vôbec nesledujú situáciu, čo by mali," vysvetlil starosta.

Ako ďalej uviedol, v obci k tomu pristúpili systémovo. Na začiatku urobili na projekt kampaň a dotazníky. "Do každého domu sme doručili informácie, že túto službu ideme zaviesť, že je bezplatná a že na priloženom letáčiku si ju môžu občania objednať," dodal Kravec.

Z 374 doručených letákov sa podľa starostu vrátilo 243, pričom 232 obyvateľov si objednalo SMS infokanál a 150 email infokanál. Tých, ktorí na ponuku obce nereagovali, chcú ešte raz osloviť.

Email infokanál chcú podľa jeho slov spustiť naostro už v nasledujúcich dňoch, pričom periodicita emailov bude podľa potreby. "Budeme sa snažiť aspoň raz za týždeň priniesť obyvateľom informácie," zakončil Kravec.