Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskobystrickom kraji chytili od začiatku roka už 3 opitých vodičov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Opitému vodičovi, ktorý nafúka menej ako jedno promile, hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz vedenia motorového vozidla až na tri roky.

Banská Bystrica 3. januára (TASR) - Od začiatku tohto roka polícia v Banskobystrickom kraji prichytila už troch vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile alkoholu. Jednému z nich prístroj dokonca nameral viac ako 3,2 promile. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti.

"V minulom roku sme v Banskobystrickom kraji riešili viac ako 2100 účastníkov cestnej premávky, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu," píše polícia.

Policajti preto budú naďalej vykonávať kontrolu vodičov. "Každý by si mal uvedomiť, že policajt má právo vykonať dychovú skúšku kedykoľvek," pripomína polícia.

Opitému vodičovi, ktorý nafúka menej ako jedno promile, hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz vedenia motorového vozidla až na tri roky. Ak vodič nafúka viac ako jedno promile, alebo odmietne dychovú skúšku, bude obmedzený na osobnej slobode a bude čeliť ďalším procesným úkonom. Jazda s viac ako jedným promile a odmietnutie dychovej skúšky sú totiž trestným činom.