Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kammerhofe chystajú veľkonočné tvorivé dielničky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Účastníci si budú môcť vyskúšať batikovanie kraslíc voskom, zdobenie slamou, sitinou či leptaním, čo je stará technika, pri ktorej sa vajíčka vyvarili v cibuľových šupkách.

Banská Štiavnica 27. marca (TASR) - Veľkonočnú atmosféru navodia tvorivé dielničky, ktoré v apríli chystajú v banskoštiavnickom Kammerhofe. V piatok 12. a v sobotu 13. apríla sa môžu malí návštevníci tešiť na viaceré tvorivé aktivity, ktoré s veľkonočnými sviatkami súvisia.

Ako informuje Slovenské banské múzeum na svojej internetovej stránke, dielničky budú zamerané na zdobenie veľkonočných kraslíc viacerými tradičnými technikami. Účastníci si budú môcť vyskúšať batikovanie kraslíc voskom, zdobenie slamou, sitinou či leptaním, čo je stará technika, pri ktorej sa vajíčka vyvarili v cibuľových šupkách. Na takto zafarbené vajíčka sa potom leptal vzor.

Šikovnejší si budú môcť v dielničke vyskúšať aj háčkovanie vajíčok. Dielničky však ponúknu aj ďalšie aktivity, ako napríklad zdobenie medovníkov, výrobu bábik - moreniek či pletenie veľkonočných korbáčov.