Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Lučenci pribudlo nové námestie a sedem ulíc

Lučenec, ilustračná snímka. Foto: TASR/Ján Siman

Návrhy pomenovaní novovzniknutého námestia a ulíc mala na starosti dočasná názvoslovná komisia mesta, vyjadriť sa však mohla aj verejnosť.

Lučenec 13. decembra (TASR) – Nové námestie a sedem nových ulíc pribudlo v Lučenci na základe rozhodnutia mestských poslancov, ktorí na svojom decembrovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie mesta o určení názvu ulíc a verejných priestranstiev. Návrhy pomenovaní novovzniknutého námestia a ulíc mala na starosti dočasná názvoslovná komisia mesta, vyjadriť sa však mohla aj verejnosť.

"Navrhované názvy ulíc a verejného priestranstva boli dané na širokú diskusiu prostredníctvom mestských novín. Fyzické osoby a právnické osoby sa k návrhu mali možnosť vyjadriť do konca októbra 2017. K uvedenému termínu nebol doručený ani jeden návrh, podnet, pripomienka," uvádza komisia vo svojej správe s tým, že pri výbere názvov brala okrem iného zreteľ na miestne označenie územia v minulosti.

Prvým novým priestranstvom je Radničné námestie, ktoré vzniklo revitalizáciou priestoru pri nedávno zrekonštruovanej historickej radnici na Ulici Dr. Herza. Sedem nových ulíc sa nachádza v rôznych lokalitách mesta, vrátane mestských častí Opatová a Malá Ves. Ich názvy sú Ulica Ladislava Novomeského, Rybničná, Topoľová, Gaštanová, Agátová, Tulipánová a Na jazerách.