Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

V lyžiarskom stredisku Tále sa rozlúčili so sezónou a privítali jar

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Podujatie sa konalo po desiaty raz a prinieslo bohatý program pre všetkých účastníkov. Folklórne vystúpenia boli jedným z hlavných lákadiel podujatia.

Tále 1. apríla (TASR) - Na Horehroní sa počas Veľkonočnej nedele (31. 3.) konali slávnosti Veľkonočné radosti. V areáli lyžiarskeho strediska Tále sa tak nielen rozlúčili so zimnou sezónou, ale zároveň oslávili sviatky jari. TASR o tom v pondelok informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Veľkonočné radosti nielen oslavujú príchod jari a blížiacej sa letnej sezóny, ale tiež poukazujú na bohatú kultúru, tradície a remeslá Horehronia. Z roka na rok sa tešíme čoraz väčšiemu záujmu zo strany návštevníkov, ktorí prichádzajú na podujatie sa nielen kultúrne a gastronomicky vyžiť," uviedla Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Podujatie sa konalo po desiaty raz a prinieslo bohatý program pre všetkých účastníkov. Folklórne vystúpenia boli jedným z hlavných lákadiel podujatia. Do tanca zahrala Ľudová hudba Čerešienka, heligonkári z Čierneho Balogu aj Folklórny súbor Partizán z Banskej Bystrice.

Okrem toho sa na podujatí konali aj rôzne sprievodné aktivity, ako napríklad trh s remeselníckymi výrobkami s ukážkou tradičných remesiel a súťaže. Pre deti boli pripravené tvorivé dielne aj tematické maľovanie na tvár. Miestni kuchári pripravili grilované špeciality, tradičné jedlá a sladké pochúťky.