Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

V žiarskej nemocnici sa môžu pacienti objednať na periradikuloterapiu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

O príprave na terapiu, o jej priebehu a možných kontraindikáciách sa pacienti dočítajú na webe rádiodiagnostického (RDG) pracoviska Nemocnice Agel Žiar nad Hronom.

Žiar nad Hronom 3. apríla (TASR) - Žiarska nemocnica patriaca do skupiny Agel rozširuje od apríla zdravotnú starostlivosť o periradikuloterapiu. Podľa hovorkyne spoločnosti Evy Peterovej ide o vysoko efektívnu a k pacientom šetrnú metódu liečby bolesti, ktorá vzniká následkom zacviknutia sedacieho nervu.

"V komplexnej liečbe je periradikuloterapia doplňujúcou metodikou konzervatívnej medikamentóznej terapie pri lumboischiadickom syndróme, ktorá spočíva v aplikácii medikamentov priamo do miesta patologického procesu s využitím CT prístroja," vysvetlila Peterová.

Ako dodala, ide o obstreky pod CT kontrolou v blízkosti postihnutého koreňa. Metóda je podľa jej slov šetrná, nezaťažuje pacienta a poskytuje mu rýchlu úľavu od bolestí.

O príprave na terapiu, o jej priebehu a možných kontraindikáciách sa pacienti dočítajú na webe rádiodiagnostického (RDG) pracoviska Nemocnice Agel Žiar nad Hronom. Peterová doplnila, že na základe indikácie špecializovaného lekára v odbore neurológia sa môžu pacienti objednať na výkon telefonicky na recepcii RDG pracoviska alebo osobne priamo na evidencii RDG oddelenia.