Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Volebná účasť v Žarnovici je pre staronového primátora sklamaním

Erb mesta Žarnovica Foto: Heraldický register

Staronový primátor Kamil Danko (Smer-SD) bol v meste jediným kandidátom na tento post.

Žarnovica 16. novembra (TASR) - Volebná účasť v Žarnovici dosiahla podľa informácií Štatistického úradu SR úroveň 33,75 percenta. Staronový primátor Kamil Danko (Smer-SD), ktorý bol v meste jediným kandidátom na tento post, netají z účasti sklamanie. "Trochu som sklamaný, ja som predpokladal, že minimálne o tých desať percent bude účasť vyššia" skonštatoval pre TASR.

Podľa jeho názoru za to môže najmä fakt, že na post primátora kandidoval sám. "Zrejme vie najviac motivovať a aj najvýraznejšia kampaň býva vedená zo strany kandidátov na primátora. Keďže ja som bol sám, ten mobilizujúci prvok sa u nás vytrácal," zhodnotil.

Zastupiteľstvo

Vedenie mesta tak bude v rukách staronového primátora a 13-členného mestského zastupiteľstva. Do zastupiteľstva sa dostala Alena Kazimírová (Smer-SD), Miroslav Štefanča (Smer-SD), Vladimír Černák (NEKA), Jana Vavrová (Smer-SD), Štefan Balko (Smer-SD), Oľga Šurková (Smer-SD), Mária Budinská (Smer-SD), Rudolf Vallo (NEKA), Jozef Oslanec (Smer-SD), Jaroslav Ubert (SDKÚ-DS), Mária Hricová (Smer-SD), Helena Richterová (Smer-SD) a Jakub Zliechovec (NEKA).

"Môj prístup, čo sa týka spolupráce s mestským zastupiteľstvom, ostane nezmenený. Znovu budem komunikovať so všetkými bez rozdielu a budem sa snažiť zapojiť do práce aj pri príprave jednotlivých rozhodnutí všetkých bez rozdielu na politickú angažovanosť," dodal Danko.

Medzi jeho prioritami na nasledujúce štvorročné obdobie je napríklad rekonštrukcia materskej školy, či výstavba ďalších nájomných bytov. "Samozrejme, v súvislosti s týmito zámermi budeme veľmi pozorne sledovať možnosti čerpať prostriedky zo štrukturálnych fondov," dodal Danko.