Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Vzťahy na pracovisku má riaditeľka DD a DSS v Tornali urovnať do júna

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Oliver Ondráš

Riaditeľku prišlo na zastupiteľstvo podporiť aj 32 zo 75 zamestnancov Domova dôchodcov a Domova sociálnej starostlivosti.

Kriváň/Tornaľa 27. apríla (TASR) - Búrlivú diskusiu a množstvo emócií vyvolala na ostatnom zasadaní Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Kriváni informácia o aktuálnej situácii v Domove dôchodcov a Domove sociálnej starostlivosti (DD a DSS) v Tornali. Poslanci kraja totiž v uplynulých mesiacoch dostávali desiatky listov, ale aj e-mailových anonymov, kde sa pisatelia sťažujú na neúnosnú situáciu v zariadení a narušenie medziľudských vzťahov.

Podľa riaditeľky DD a DSS Idy Melichovej, ktorá šéfuje zariadeniu od marca 2013, sa situácia zhoršila vlani v lete po tom, ako začala zavádzať kontroly a prísnejšie presadzovať dodržiavanie pracovných povinností. Výsledky kontrol podľa jej slov viacerých zamestnancov nenadchli a od vtedy sa začali útoky voči nej a niektorým vedúcim zamestnancom domova. "Niektorí pracovníci vnímali riaditeľské kontroly ako útoky na svoju osobu," uviedla pred poslancami.

Riaditeľku prišlo na zastupiteľstvo podporiť aj 32 zo 75 zamestnancov DD a DSS. Za šéfkou zariadenia však údajne stojí viac ako 60 zamestnancov.

Niektorým poslancom však po prejave riaditeľky chýbal aj hlas druhej strany. Ale poslanec Jozef Šimko chcel, aby sa situácia čo najskôr vyriešila. Jednou z možností malo byť aj odvolanie riaditeľky. Iní chceli Melichovej dať čas na nápravu. Nakoniec prijali uznesenie, kde ju poverili, aby túto neúnosnú situáciu v DD a DSS v Tornali vyriešila do konca júna.