Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Žena sa chcela dať rozviesť, muž sa ju pokúsil v spánku zabiť

V utorok 21. februára v skorých ranných hodinách zaútočil vo Zvolene muž na svoju manželku, ktorá mu oznámila, že sa s ním chce rozviesť. Foto: TASR - KP PZ Banská Bystrica

Manželia mali dve deti, jedno z nich sa v tom čase nachádzalo v rodinnom dome.

Zvolen 21. februára (TASR) – Manželka oznámila mužovi, že sa chce s ním dať rozviesť a ten sa ju rozhodol v spánku zavraždiť a následne spáchať samovraždu. Tento otrasný prípad sa stal v jednom z rodinných domov vo Zvolene v pondelok (20.2.) v skorých ranných hodinách. Dokonanej vražde zabránil brat ženy, ktorý sa vrhol na útočníka a vytrhol mu z ruky nôž. Políciu zalarmovala matka, ktorá zavolala na tiesňovú linku, že jej dcéru manžel pichol do brucha. Informoval o tom dnes na tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Štefan Šurka.

Polícia 54-ročného Ľubomíra už obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, navyše spáchaného na chránenej osobe. Mužovi, ktorý predtým nebol trestaný, teraz hrozí 25 rokov až doživotie.

"Pravdepodobným dôvodom bol návrh na rozvod ich manželstva, čo mu 46-ročná manželka oznámila večer predtým. Okolo piatej hodiny ráno muž v kuchyni bytu na poschodí otvoril kohútiky na plynovom sporáku, prerezal hadicu s prívodom plynu, pričom si predtým obalil hlavu uterákom, aby sa chránil pred vdýchnutím plynu. Kuchynským nožom ju začal v spánku bodať. Žena sa bránila a chcela ujsť. Dvere však boli zamknuté, rozbila sklenenú výplň a kričala o pomoc. Znova na ňu útočil. Zabránil mu v tom až jej brat, ktorý spal na prízemí. Na krik vybehol na poschodie, vykopol dvere a došlo k zápasu. Podarilo sa mu vytrhnúť nôž, ktorým manžel útočil," objasnil Šurka.



Podľa jeho ďalších slov ženu odviezla záchranka do nemocnice, kde sa podrobila urgentnej život zachraňujúcej operácii. Pri útoku utrpela závažné poranenia brušnej dutiny, došlo aj k poškodeniu pečene. Na tele a rukách mala i ďalšie poranenia.

Manželia mali dve deti, jedno z nich sa v tom čase nachádzalo v rodinnom dome.