Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Koalícia Smer-SD, KDH žiada nového predsedu o čo najskoršie rokovanie

Marian Kotleba Foto: TASR/Ján Siman

V programe rokovania navrhujú body, ktoré sú pre ďalšie smerovanie kraja nevyhnutné.

Banská Bystrica 23. decembra (TASR) - Žiadosť o čo najskoršie zvolanie rokovania zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) odovzdali dnes zástupcovia koalície Smer-SD, KDH predsedovi BBSK Marianovi Kotlebovi. Informáciu TASR potvrdil krajský tajomník Smeru-SD Martin Magna.

Poslanci BBSK za koalíciu Smer-SD a KDH očakávali, že po zložení sľubov sa zastupiteľstvo BBSK dohodne na ďalšom pracovnom rokovaní. "Takto by sa zamedzilo prepadu BBSK do rozpočtového provizória. Poslanci klubu Smer-SD, KDH si vážnosť situácie uvedomujú a v súlade s rokovacím poriadkom odovzdali dnes novozvolenému predsedovi Marianovi Kotlebovi žiadosť o zvolanie zasadnutia čo najskôr. V programe rokovania navrhujú body, ktoré sú pre ďalšie smerovanie kraja nevyhnutné. Ide o prerokovanie návrhu rozpočtu BBSK na roky 2014-2016, voľbu hlavného kontrolóra, schválenie nového štatútu, rokovacieho poriadku a iných dôležitých súčastí fungovania krajskej samosprávy," informoval Magna.

Predseda BBSK Marian Kotleba počas rokovania BBSK 20. decembra vyhlásil, že návrh rozpočtu predloží poslancom hneď, ako ho pripraví. BBSK začne napriek výzve poslancov hospodárenie v rozpočtovom provizóriu. Podľa rokovacieho poriadku musí totiž predseda kraja oznámiť termín rokovania zastupiteľstva najmenej 15 dní vopred.