Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiar nad Hronom hľadá zdroje na modernizáciu futbalového štadióna

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Súčasný žiarsky štadión je totiž podľa jeho slov veľmi rozľahlý a v zlom technickom stave je aj budova tribúny.

Žiar nad Hronom 12. marca (TASR) - Žiarska samospráva sa snaží získať finančné prostriedky na opravu futbalového štadióna. Primátor Peter Antal avizuje, že mesto vyvíja aktivity, aby sa dostalo do skupiny miest, ktoré získajú dotáciu od vlády na modernizáciu futbalového štadióna.

Mesto je aktuálne podľa jeho slov v štádiu náhradníka, pretože Žiar nad Hronom pôvodne do tohto projektu modernizácie a výstavby futbalových štadiónov nebol vybraný. "V prípade, že niektoré mestá odstúpia od zámeru rekonštruovať štadióny, malo by to byť definitívne známe do konca marca, mohli by sme sa dostať do tejto skupiny," informoval Antal.

"Naším zámerom je vytvoriť malý moderný futbalový štadión s kapacitou do 3000 divákov, tak ako je to naprojektované," priblížil hovorca mesta Martin Baláž. Keby sa to mestu podarilo, II. futbalová liga, ktorú FK Pohronie v súčasnosti hrá na štadióne v Dolnej Ždani, by sa hrávala na tomto štadióne. Súčasný žiarsky štadión je totiž podľa jeho slov veľmi rozľahlý a v zlom technickom stave je aj budova tribúny.

Ak sa mestu nepodarí získať takýmto spôsobom finančné prostriedky na opravu štadióna, do prác na rekonštrukcii futbalového stánku sa pustí aj z vlastných zdrojov, no v menšom rozsahu. "Nie v takom rozsahu, lebo to by sme si nemohli dovoliť projekt za 1,3 milióna, ale určite nejaké postupné rekonštrukcie na štadióne budeme robiť aj z mestských zdrojov," dodal Baláž s tým, že by išlo najmä o modernizáciu priestorov či posunutie trávnika bližšie k tribúne.