Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Pre majstrovstvá SR a ČR v cyklistike platia na diaľnici zmeny

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Počas niektorých hodín sú diaľničné spojenia do mesta výnimočne oslobodené od diaľničného poplatku.

Žiar nad Hronom 23. júna (TASR) - Pre Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa v týchto dňoch konajú v Žiari nad Hronom, sú počas niektorých hodín diaľničné spojenia do mesta výnimočne oslobodené od diaľničného poplatku. Informovala o tom dnes Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrice.

Preteky, ktoré sa konajú v meste od štvrtka 22. do nedele 25. júna si vyžiadali viaceré dopravné obmedzenia. Dnes v čase od 14.00 do 18.00 h bude v meste obmedzená premávka a úplne uzavretá Ulica SNP, obce Lovča, Dolná Trnávka, Lutila, Slaská a časť obce Kosorín. 

V sobotu (24.6.) bude v čase od 8.30 do 20.00 h. bude úplne uzavretá Ulica SNP a obce Janova Lehota, Kosorín, Slaská a Lutila. "Premávka na ceste I/9 v úseku kruhový objazd R2 po križovatku Janova Lehota bude vedená v jednom jazdnom pruhu a bude riadená políciou. V tomto úseku musia vodiči očakávať zdržanie približne 20 minút," priblížila Faltániová.

Dopravné obmedzenia budú pokračovať aj v nedeľu (25.6.), a to od 9.00 do 16.00 h. Okrem Ulice SNP budú uzavreté aj obce Janova Lehota, Kosorín, Slaská a Lutila. Na ceste I/9 bude v tento deň premávka riadená tak ako vo štvrtok.

"Keďže predpokladáme, že bude vysoká návštevnosť a hustota premávky, môže sa predĺžiť čakacia lehota. V uvedených časoch je úsek R1 - Šašovské Podhradie až Lehôtka pod Brehmi a obchvat Žiar nad Hronom – R2, oslobodený od diaľničného poplatku – platí výnimka," dodala Faltániová.