Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolen odštartoval novú cyklosezónu, s bicyklom možno aj na námestie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Minulý rok využilo kampaň Do práce na bicykli viac než 800 firiem a organizácií na Slovensku.

Zvolen 22. apríla (TASR) - Novú cyklosezónu otvorili dnes na Námestí SNP vo Zvolene. Už tradičné jarné mestské podujatie odštartovali rôzne súťaže pre najmenších cyklistov, jazda zručnosti či tvorivé dielne.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Ježovičová, dnes zároveň sprístupnili (až do 11. júna 2017) cyklistom aj námestie, kde zatiaľ prístup pre tento spôsob prepravy nie je. "Dôvodom je trvanie kampane Do práce na bicykli," uviedla.

Minulý rok využilo kampaň Do práce na bicykli viac než 800 firiem a organizácií na Slovensku. Vytvorili tak zaujímavú aktivitu pre svojich zamestnancov, príležitosť na budovanie vzťahov a zlepšovanie zdravia či pracovného výkonu svojich zamestnancov. Tento rok je výzva otvorená aj pre školy.

Vlani sa do kampane vo Zvolene zapojilo 37 tímov a najazdili spolu takmer 21.220 km. Kampaň aj tento rok trvá od 1. do 31. mája a prihlasovať sa do 5. mája môžu okrem firiem aj žiaci a študenti starší ako 15 rokov. Viac informácií je na www.dopracenabicykli.eu.