Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Mladý vodič z Vígľaša jazdil rýchlo, zničil železničnú závoru

K dnešnému Medzinárodnému dňu bezpečnosti na železničných priecestiach (ILCAD) pripravili Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na stretnutí s novinármi v Trnave simulovanú zrážku figuríny chodca s rušňom. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, udalosť sa stala na Borovianskej ulici.

Zvolen 9. marca (TASR) - Železničnú závoru zdemoloval vo Zvolene svojou nezodpovednou jazdou 19-ročný vodič z Vígľaša v okrese Detva. Nehoda sa stala v nedeľu 8. marca v skorých ranných hodinách.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, udalosť sa stala na Borovianskej ulici. "K dopravnej nehode došlo tak, že mladík, ktorý viedol osobné auto BMW, pri predchádzaní druhého vozidla v mieste, kde je to zakázané, vyšiel mimo cestu, kde narazil na železničnom priecestí do závory," uviedla k prípadu hovorkyňa.

Pri nehode sa ľahko zranil 22-ročný spolujazdec zo Zvolena, ktorý sedel na prednom sedadle. Alkohol u vodiča zistený nebol. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, je odhadnutá na 22.000 eur. Vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz.