Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Hejkovú uvedú do Siene slávy Medzinárodnej basketbalovej federácie

Natália Hejková, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Okrem nej v roku 2019 rovnako poctia aj ďalších desať osobností svetového basketbalu.

Mies 27. marca (TASR) - Slovenskú trénerku Natáliu Hejkovú uvedú do Siene slávy Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA). Okrem nej v roku 2019 rovnako poctia aj ďalších desať osobností svetového basketbalu.

Šesťdesiatštyriročná Hejková sa ako trénerka radovala z piatich triumfov v Eurolige, dvakrát s Ružomberok (1999, 2000), dvakrát so Spartakom Moskovská oblasť (2007, 2008) a raz na lavičke ZVVZ USK Praha (2015), kde stále pôsobí. Získala tiež 21 domácich titulov (10 slovenských, 3 československé, 2 ruské, 6 českých). V ankete Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) ju ocenili ako Trénerku storočia.

Hejková bude medzi tromi oceneným trénermi spoločne s Mou Cuo-jünom z Číny (in memoriam) a Bogdanom Tanjevičom z Čiernej Hory. Do prestížnej spoločnosti pribudne aj osem bývalých hráčov: Janeth Arcainová z Brazílie, Poľka Margo Dydeková, Bulhar Atanas Golomejev, Alonzo Mourning z USA, Fabricio Oberto z Argentíny, Portoričan Jose Ortiz, Mohsen Medhat Warda z Egypta a Čech Jiří Zídek. Ocenených uvedú do Siene slávy na ceremoniáli 30. augusta v Pekingu. Informoval o tom portál fiba.basketball.