Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

SPLNENIE SNA: Žofiu Hruščákovú si draftoval víťaz WNBA

Basketbalistka Good Angels Košice Žofia Hruščáková Foto: TASR/Milan Kapusta

V 2. kole draftu siahol po dvadsaťročnej pivotke Good Angels Košice obhajca trofeje Phoenix Mercury.

Košice 17. apríla (TASR) - Draft v zámorskej ženskej WNBA vyčaroval úsmev na perách slovenskej basketbalistke Žofii Hruščákovej. V 2. kole draftu z celkového 24. miesta totiž po nej siahol obhajca trofeje Phoenix Mercury. Dvadsaťročná pivotka, ktorá odohrala uplynulé tri sezóny v tíme Good Angels Košice, si splnila svoj sen.



"Nemohla som tomu najprv uveriť. Dozvedela som sa to o tretej ráno, keď som spala. Prišlo mi to neuveriteľné, pretože som nečakala, že by ma vôbec draftovali. Samozrejme, chcela som, aby ma draftovali, ale neočakávala som to a už vôbec mi nenapadlo, že by to mohol byť víťaz WNBA. Je to splnený sen," radostne konštatovala Hruščáková.

Ešte v ranných hodinách ju kontaktovala austrálska trénerka Phoenixu Mercury a ruského UMMC Jekaterinburg Sandy Brondellová. "Pogratulovala mi a privítala ma v družstve. Povedala, že budeme v spojení a spolu budeme pracovať na ďalších veciach. Takže neviem ako to bude ďalej prebiehať," uviedla Hruščáková, ktorá v drese Good Angles Košice zažila i atmosféru záverečného turnaja Final Eight prestížnej Európskej ligy v ruskom Jekaterinburgu a zároveň bola pri historickom 4. mieste svojho klubu.

Hruščáková aktuálne figuruje aj v širšej nominácii trénera národného tímu žien Maroša Kováčika pred blížiacimi sa ME v Maďarsku a Rumunsku (11. - 28. júna). "Pre mňa je teraz prvoradé dostať sa do užšej nominácie na ME žien a tam dosiahnuť nejaký výsledok," prezradila najbližšie ciele rodáčka z Košíc.