Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Kováčik privítal na reprezentačnom zraze basketbalistiek SR 11 hráčok

Na snímke tréner Maroš Kováčik. Foto: TASR – Roman Hanc

Slovenky zakončia účinkovanie v E-skupina dvoma domácimi stretnutiami v Piešťanoch. V sobotu 19. novembra privítajú reprezentáciu Islandu, o štyri dni neskôr si zmerajú sily s Maďarkami.

Košice 14. novembra (TASR) - Tréner slovenských basketbalových reprezentantiek Maroš Kováčik privítal na zraze pred záverečnými dvoma stretnutiami kvalifikácie ME 2017 jedenásť hráčok z 15-člennej nominácie.

"Zatiaľ tu ešte nie je pre študijné povinnosti Hruščáková, chýba aj Jurčenková, ktorá si vypýtala extra voľno. Tetemondová sa pripojí k nám dnes, keďže ešte v nedeľu hrala ligový zápas," vyjadril sa Kováčik pre TASR.

Z pôvodnej nominácie vypadla rozohrávačka Good Angels Košice Barbora Bálintová, ktorá sa ospravedlnila. Všetky hráčky prišli na zraz zdravotne v poriadku, menšie problémy mala počas nedeľňajšej noci pivotka Regína Palušná. "Mali sme menší problém s Palušnou, ktorú trápi viróza. Je to skôr choroba, ako zranenie. Zvyšok tímu je zdravotne v poriadku," povedal reprezentačný tréner.

Slovenky zakončia účinkovanie v E-skupina dvoma domácimi stretnutiami v Piešťanoch. V sobotu 19. novembra privítajú reprezentáciu Islandu, o štyri dni neskôr si zmerajú sily s Maďarkami.

Nominácia SR na záver kvalifikácie ME 2017:

rozohrávačky: Nikola Dudášová, Tereza Páleníková, Angelika Slamová (všetky Piešťanské Čajky), Dominika Baburová (Good Angels Košice), Petra Bartánusová, Zuzana Lázárová (obe MBK Ružomberok)
krídelníčky: Eva Kmeťová, Miroslava Mištinová (obe MBK Ružomberok), Katarína Tetemondová (Mann Filter Zaragoza/Špan.), Žofia Hruščáková (CMB Cargo-UNI Györ/Maď.), Klaudia Lukačovičová (Udominate Basket Umea/Švéd.)
pivotky: Anna Jurčenková (Good Angels Košice), Regína Palušná (BK Handicap Brno/ČR), Marie Růžičková (Reyer Benátky Mestre/Tal.)


Doterajšie výsledky a program SR v kvalifikácii ME 2017:

Slovensko - Portugalsko 56:43
Island - Slovensko 55:72
Maďarsko - Slovensko 65:64
Portugalsko - Slovensko 34:64
Slovensko – Island (19. novembra, Piešťany)
Slovensko – Maďarsko (23. novembra, Piešťany)

Priebežná tabuľka E-skupiny:

1. SLOVENSKO 4 3 1 256:197 7
2. Maďarsko 4 3 1 281:251 7
3. Island 4 1 3 248:289 5
4. Portugalsko 4 1 3 195:243 5