Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Tréner basketbalistiek o aréne v Győri: Je hanbou, že my takúto nemáme

Slovenské basketbalové reprezentantky sa presunuli do maďarského Györu, kde odohrajú II. fázu majstrovstiev Európy v nadstavbovej F-skupine. Ich súperkami budú Rusko, Srbsko a Chorvátsko. Na snímke Audi Aréna Györ, 17. júna 2015. Foto: TASR/František Iván

Kapacita Audi Arény je 5 500 divákov.

Győr 17. júna (TASR) - Slovenské basketbalistky postupom do II. fázy turnaja majstrovstiev Európy vymenili trojtisícovú šopronskú arénu za Audi arénu Győr, ktorej kapacita predstavuje 5.500 divákov. Slovenkám hala od prvého dňa imponovala predovšetkým tým, že v nej nie je horúco a je blízko od Bratislavy, odkiaľ očakávajú prílev fanúšikov.

"Hala je v pohode a je to tu krásne. Hľadisko je pre veľa ľudí, tak dúfame, že to naplníme slovenskými fanúšikmi, keďže nie sme ďaleko od Bratislavy. Nie je tu teplo ako v šopronskej hale, koše sú dobré, tak sa nám bude hádam lepšie hrať. Na novú halu sme si zvykli," uviedla pre TASR Marta Páleníková. Spoločne so spoluhráčkami a realizačným tímom bývajú v tesnej blízkosti arény, odkiaľ sa po tréningových jednotkách presúvajú pešo späť na hotel. Do areálu futbalového štadióna, kde sa hotel nachádza, trvá cesta po vlastných približne sedem minút.


Očarený arénou v Győri bol i asistent Martin Pospíšil a vedel by si podobnú predstaviť i na Slovensku. "Je to hala, ktorá by sa Slovensku zišla a je obrovskou hanbou, že ňou nedisponuje. Aréna je nádherná a veľká. V Šoprone bola menšia, tu je viac ako päťtisícové hľadisko. Sú tu špecifické strelecké uhly, takže i na to si musíme zvyknúť. Včera a dnes sme si zastrieľali, takže máme mikročas na to, aby sme navykli na veľký priestor, ktorý sa tu nachádza. Obaja súperi však majú rovnaké podmienky, hrajú na rovnakom ihrisku, v rovnakej hale, na rovnaké koše," konštatoval Pospíšil.