Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Basketbal: Prievidza opäť bojuje o titul, Baťka: Máme psychickú výhodu

Michal Baťka, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Domáci boli na tento dôležitý súboj dobre pripravení.

Prievidza 2. mája (TASR) - Basketbalisti BC Prievidza sa vrátili do boja o majstrovský titul v SBL. V sobotňajšom treťom finále play off zdolali na domácej palubovke MBK Rieker Com Therm Komárno 74:56 a stav série znížili na 1:2. Štvrtý vzájomný duel je na programe v stredu v Komárne.

Domáci boli na tento dôležitý súboj dobre pripravení, o čom svedčí aj fakt, že z 0:4 otočili na 5:4 a vzápätí zo 7:10 aj na 14:10. Aj v druhej časti hry dominovala Prievidza, ktorá si v 19. minúte vypracovala 14-bodový náskok 41:27. Lenže po zmene strán Komárno výrazne zlepšilo obranu a rozdiel skresalo. V úvode záverečnej časti hry prevzal zodpovednosť na seba domáci Jašš, ktorý tromi trojkami "uzemnil" hostí a po zvyšok duelu Hornonitrania na palubovke dominovali.

3. finále play off SBL

BC Prievidza - MBK Rieker Com Therm Komárno 74:56 (41:31)


zostavy a body:

Prievidza: Baťka 16, Marič 5, Batina 7, Evans 12, Vasilič 2 (Zadnik 4, Pasovský, Hovaňák 3, Hašan, Jašš 9 (3 trojky), Klarič 11, Miljkovič 5)
Komárno: Bilič 4, Jankovič 13 (3 trojky), Bannister 6, Alawoya 14, Igrutinovič 7 (Jurčina, Marchyn, Halada 3, Kratochvíl 2, Kozlík 7, Slezák)

Rozhodovali: Zubák, Fuzka, Gabara
TH: 6/8 - 12/17, fauly: 23:15, trojky: 6/27 - 8/25, 3100 divákov
/stav série 1:2/

hlasy po zápase:

Michal Baťka, pivot BC Prievidza: "Hralo sa mi dobre, chlapci ma nachádzali presnými prihrávkami, nebol problém bodovať. Prezentovali sme sa aj dobrou obranou, veď súper známy veľmi dobrou streľbou zaznamenal len 56 bodov. Domnievam sa, že psychicky sme na tom teraz o niečo lepšie aj preto, že 18-bodovým rozdielom doteraz nezvíťazil ani jeden. Teší ma, že sme v poslednej štvrtine ukázali aj peknú útočnú hru."

Marek Jašš, krídelník BC Prievidza, v zápase tri trojky: "Prvé dva zápasy sa mi veľmi nevydarili, no spoluhráči ma hecovali, že mám na to, aby som sa pokúsil o streľbu spoza oblúka. Som rád, že mi to vyšlo v pravej chvíli."

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Prievidza predviedla oveľa lepšiu hru ako my. Prevyšovala nás v obrane aj v útoku. Nepodali sme očakávaný výkon, a tak mi nezostáva nič iné, len športovo súperovi pogratulovať. Z hľadiska série sa však nič zvláštne nedeje, vyhrávame 2:1 a v stredu hráme doma."