Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalistov Prievidze posilnil Američan Scott

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Hráč s výškou 204 centimetrov môže hrať na pozícii štyri a päť.

Prievidza 6. augusta (TASR) - Novou posilou basketbalistov BC Prievidza je 27-ročný rodák z amerického Sacramenta Julian Scott. Hráč s výškou 204 centimetrov môže hrať na pozícii štyri a päť.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo podpísať skvelého hráča, ktorý hral v nemeckej Pro B lige, kde sa stal dvakrát najlepším podkošovým hráčom. Vypovedá to veľa o jeho charaktere a bojovnosti, ktorý budeme pod košom potrebovať. Spoločne s Brandonom Holcombom a Richardom Körnerom budeme mať pozíciu pivota veľmi kvalitne obsadenú. Juliana u nás vítam a verím, že nám pomôže naplniť ciele, ktoré v tejto sezóne máme," vyjadril sa podľa basketliga.sk k novej posile generálny manažér Marko Batina.

Julian Scott pôsobil predchádzajúcu sezónu v klube Iserlohn Kangaross, ktorý hrá Pro B ligu. V jeho drese mal zápasový priemer 14,6 bodu a 7,0 doskoku pri úspešnosti z poľa na úrovni 57,1% a 44% spoza trojkového oblúka.

"Julian je veľmi tvrdo pracujúci a obetavý hráč. Očakávame, že do tímu prinesie potrebnú veľkosť, silu a univerzálnosť. Prichádza z ligy, ktorú veľmi dobre poznám. V Nemecku ukázal schopnosti dominovať pod košom a bol jeden z najlepších pivotov rok čo rok. Teraz dostane šancu ukázať svoje kvality v Slovenskej basketbalovej lige," doplnil slová generálneho manažéra tréner BC Prievidza Michael Claxton.