Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

Basketbalový reprezentant SR Ihring prestúpil do Chorvátska

Na snímke hore s loptou Mário Ihring (Slovensko). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ešte stále len 20-ročný rodák z Handlovej hral v predchádzajúcej sezóne v Taliansku za Betaland Capo d’Orlando a tiež v Poľsku za Anwil Wloclawek.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Kariéra reprezentačného rozohrávača Slovenska Mária Ihringa bude pokračovať v Chorvátsku, kde sa dohodol na pôsobení v klube KK Vrijednosnice Osijek. Ešte stále len 20-ročný rodák z Handlovej hral v predchádzajúcej sezóne v Taliansku za Betaland Capo d’Orlando a tiež v Poľsku za Anwil Wloclawek.

V oboch kluboch však nedostával adekvátnu minutáž, preto aj jeho priemerné štatistiky v zápasoch neboli ideálne. V zbierke však už má majstrovský titul v Poľsku, účinkovanie v Európskom pohári FIBA a Lige majstrov. "Sme presvedčení, že do klubu prišiel veľmi talentovaný hráč, ktorý sa ukáže byť významným členom tímu trénera Vladimira Krstiča," uvádza sa v klubovom stanovisku. Ihring je druhý rok členom reprezentačného tímu trénera Ivana Rudeža. V predkvalifikácii majstrovstiev Európy 2021 odohral tri stretnutia s priemerom 9,3 bodu, 3,0 doskoku a 3,0 asistencie.