Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Basketbalová Handlová ulovila reprezentačného rozohrávača Nemecka

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Rodák z Hannoveru obliekal dresy TK Hannover, Oldenburger TB, Mníchov Basket, Bayern Mníchov, Telemotive Mníchov, UBC Hannover, Artland Dragons, Telekom Baskets Bonn, BG Göttingen a s.Oliver Würzburg.

Handlová 3. augusta (TASR) - Slovenský basketbalový klub MBK Handlová sa dohodol na spolupráci s nemeckým reprezentačným rozohrávačom Andrejom Mangoldom. Skúsený tridsaťjedenročný rodák z Hannoveru, má za sebou pôsobenie v nemeckej Bundeslige, kde obliekal dresy celkov TK Hannover, Oldenburger TB, Mníchov Basket, Bayern Mníchov, Telemotive Mníchov, UBC Hannover, Artland Dragons, Telekom Baskets Bonn, BG Göttingen a s.Oliver Würzburg.

"Po dlhoročnom pôsobení v Nemecku som sa rozhodol prežiť niečo nové a vyskúšať basketbal v inej krajine. Ponúk som mal síce dosť, no zaujala ma Handlová, ktorá má veľmi bohatú históriu. Zavážili aj odporúčania môjho agenta, ktorý má so slovenskou ligou vynikajúce skúsenosti z minulosti. Do Handlovej odchádzam s osobným cieľom, ktorým je dosiahnutie lepšieho výsledku, aký nám stanoví vedenie klubu," citoval oficiálny web klubu Nemca, ktorý sa v roku 2014 prepracoval do nemeckého reprezentačného výberu.

Na nadnárodnej klubovej úrovni odohral Mangold takmer päťdesiat zápasov, vrátane Eurocupu, či Eurochallenge Cupu. Skúsený, 190 centimetrov vysoký rozohrávač, má v rámci nemeckej BBL odohraných 201 zápasov. V sezóne 2016/17 ukončil svoje pôsobenie v tíme Telekom Baskets Bonn, odtiaľ prestúpil do BG Göttingen, ktorý vedie bývalý tréner BC Prievidze Johan Roijakkers. V príprave na sezónu ale utrpel vážne zranenie kolena a roztrhnutý krížny väz ohrozil jeho ďalšiu kariéru. V súčasnosti je zdravotne v poriadku a práve Handlová by mala byť odrazovým mostíkom k jeho návratu pod deravé koše.