Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Levice angažovali do tímu hráča s Downovým syndrómom

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Devätnásťročný priaznivec levického basketbalu Filip Graňo má Downov syndrómom. Graňa dopísali na súpisku pre stredajšie stretnutie 42. kola proti Interu Bratislava

Levice 21. marca (TASR) - Účastník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BK Levickí Patrioti podpísal jednodňový kontrakt s Filipom Graňom. Devätnásťročný priaznivec levického basketbalu trpí Downovým syndrómom.

Klub sa takýmto spôsobom pripojil k celosvetovej výzve Medzinárodnej spoločnosti Downovho syndrómu (DSI), ktorá vyzýva ľudí na celom svete, aby rôznymi aktivitami a podujatiami prispeli k zvyšovaniu povedomia o Downovom syndróme. Graňa dopísali na súpisku pre stredajšie stretnutie 42. kola proti Interu Bratislava. "Hneď pri vyslovení tejto myšlienky som povedal jednoznačné áno, hlavne z toho dôvodu, že Filipa berieme ako súčasť nášho klubu. Dlhé roky vybieha s našim tímom na palubovku pri úvodnom predstavovaní hráčov. Je jedným z nás, fandíme mu pri jeho pretekoch na veľkých podujatiach a sme na neho hrdí, čo všetko už dokázal. Vďaka Filipovi sme vieme oveľa viac o tom, čo Downov syndróm znamená," povedal spolumajiteľ levického klubu Anton Kalmancai.

Nová levická posila vybehne na palubovku v špeciálnom drese ako hráč s číslom 21 a menom 3XXX, čím odkáže na Svetový deň ľudí s Downovým syndrómom. "Charitatívne projekty sú súčasťou našej práce. Tak ako sme my, ako športový klub odkázaný na pomoc našich partnerov, sponzorov, fanúšikov, je tiež našou úlohou pomáhať iným. Keď sme dostali indície o Svetovom dni Downovho syndrómu od Filipovho otca Feriho Graňa, neváhali sme ani chvíľu. Filip je riadne zaregistrovaný na súpiske družstva a v stredajšom zápase proti Interu bude figurovať v základnej zostave nášho tímu. Veríme, že týmto krokom pomôžeme tejto komunite zviditeľniť ju a zlepšiť jej postavenie," uviedol pre oficiálny klubový web generálny manažér Ladislav Garaj.