Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Basketbal

Basketbal-SBL: Prievidza angažovala Musila aj Pipíšku

Na snímke vpravo Jaroslav Musil a vľavo John Petrucelli. Foto: TASR - Martin Baumann

Musil bol v minulom ročníku tvárou BK Levickí Patrioti. Pre Pipíšku to bude po piatich rokoch návrat do známeho prostredia, v Prievidzi odštartoval svoju kariéru.

Prievidza 2. júna (TASR) - Basketbalový klub BC Prievidza získal dvojicu slovenských hráčov. Posilami pre nový ročník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) sa stali 22-ročný rozohrávač Branislav Pipíška a 27-ročný krídelník Jaroslav Musil. S oboma sa vedenie prievidzského klubu dohodlo na kontrakte na dva roky s opciou na tretí.

Pre Pipíšku to bude po piatich rokoch návrat do známeho prostredia, v Prievidzi odštartoval svoju kariéru. Predchádzajúce dve sezóny bol súčasťou tímu MBK Lučenec. S Novohradčanmi vybojoval v ročníku 2015/2016 prvenstvo v prvoligovej súťaži a nestratil sa ani vo svojej premiérovej sezóne v Eurovia SBL. Pipíška zasiahol do 43 duelov, priemerne si do štatistík zapísal 7,2 bodu, 2,2 doskoku a 1,3 asistencie na zápas.

Musil bol v minulom ročníku tvárou BK Levickí Patrioti. Pod taktovkou trénera Tea Hojča sa z neho stal člen základnej päťky, krídelník odohral 45 stretnutí s priemerom 7,9 bodu, 2,1 doskoku a 1,2 zisku na zápas. "Po skončení sezóny bol záujem zo strany Levíc, aby som aj naďalej pokračoval v klube. Mal som aj inú ponuku, no zavolal mi Marko Batina, ktorý ma oboznámil s víziou BC Prievidza. Ide o klub, ktorý hral vždy o najvyššie priečky a chce sa posúvať čoraz vyššie a vyššie. Preto som sa rozhodol ponuku prijať," vyjadril sa Musil pre oficiálnu klubovú stránku.