Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Basketbalová Prievidza získala na hosťovanie talentovaného Ihringa

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Talentovaný basketbalista zaujal výkonmi na majstrovstvách Európy B-divízie do 18 rokov v macedónskom Skopje, kde patril k najlepším hráčom šampionátu.

Prievidza 9. augusta (TASR) - Úradujúci šampión Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BC Prievidza získal na ročné hosťovanie z talianskeho Betaland Capo d'Orlando 18-ročného slovenského rozohrávača Mária Ihringa. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

Pre Ihringa bude pôsobenie v Prievidzi premiérou v Slovenskej basketbalovej lige. "Sme veľmi radi, že Mário bude súčasťou nášho tímu. Je to talentovaný rozohrávač, ktorý vyniká medzi svojimi rovesníkmi a isto má pred sebou veľkú kariéru. Chcel by som poďakovať Peppemu Sindonimu, ako aj hráčovmu agentovi Kamilovi Řeřábkovi, že sa nám podarilo zrealizovať toto hosťovanie. To sme dohodli s talianskym klubom už pred majstrovstvami Európy, ale v záujme ochrany tímu a Mária sme sa dohodli na zverejnení až po ich ukončení," povedal na adresu novej posily generálny manažér Prievidze Martin Boško.

Talentovaný basketbalista zaujal výkonmi na majstrovstvách Európy B-divízie do 18 rokov v macedónskom Skopje, kde patril k najlepším hráčom šampionátu. Priemerne v zápasoch na ME dosiahol 13,0 bodu, 4,2 doskoku, 4,6 asistencie a 3,0 zisku, čím výraznou mierou pomohol reprezentačnému tímu k postupu do A-divízie. "Sme presvedčení, že hosťovanie v Prievidzi je ideálne pre Máriov rast. Veríme, že z Mária bude elitný rozohrávač, zápasy v pohárovej Európe a v drese slovenského majstra budú pre neho skvelou príležitosťou," vyjadril sa športový riaditeľ talianskeho klubu Giuseppe Sindoni.